Подкрепихме наградите „Любим учител“ за региона на Югозападна България

Подпомагайки образованието и културата в област Благоевград застанахме зад 11-тото издание на конкурса „Любим учител“, който се провежда сред училищата в Югозападна България по случай Деня на народните будители.

Събитието се организира от вестник „Струма“, като конкурсът стартира на 23.10.2023 г. и близо месец любимият учител на Югозапада се определя чрез комплексна оценка по следните критерии: онлайн гласуване на специално изработена платформа, есе на тема „Учим за оценка или учим за знания – резултати от НВО и матури 2023 г.”  и визитка на преподавателите.

Оценяването се осъществява от експертна комисия в петчленен състав, който включва представител на ЮЗУ, експерт от РУО, главен специалист „Образование и култура“ към Община Благоевград, родителско настоятелство и учител ветеран.

На тържество в празничния ден на 23.11.2023 г. се връчват наградите „Любим учител“ с двама подгласници, „Училище на 2023-а“, награди за учители с приз „Учители с призвание” и редица поощрителни награди

„Любим учител“ се превръща в истински празник на духовността и съвременните будители в Благоевград. Щастливи сме, че може да партнираме на това събитие, което почита нашите учители, неуморното им вдъхновение и отдаденост на нашите деца“, споделя Маргарита Котева, изпълнителен директор на Етерна Кънстръкшън.

Други обекти